Izvor: alternativa-za-vas.com

U 50-tim godinama prošlog vijeka dr. medicine Ernst Hartmann počeo se intenzivno zanimati za globalnu mrežu koju je značajno obradio i dokazao njezinu malignost. Ustanovio je da se ona sastoji iz meridijana koji se protežu u smjeru sjever-jug  svaka 2,5 m i paralela koji se protežu u smjeru istok-zapad svaka 2 m.

Mjesta na kojima se presijecaju meridijani i paralele su čvorovi koji su u njegovu čast dobili ime Hartmannovi čvorovi. Na tim čvorovima je koncentrisana sva sila Zemljine magnetne energije i svaki boravak na njima je štetan za ljudski, životinjski pa i biljni organizam.

Dr. Hartmann je u više od 20.000 eksperimenata dokazao da kombinacija Hartmannov čvor + podzemna voda + tehničko zračenje je štetna za zdravlje, a njegovo pravilo je priznato na medicinskim simpozijima.

„Mjesto na kojem  je spavao čovjek i obolio od karcinoma predstavlja najštetniju geopatogenu točku, na kojoj nitko ne smije duže sjediti ili spavati. Ako se to mjesto ne neutralizira, nakon nekoliko godina sa sigurnošću će ponovo biti razlog kancerogenim stanjima“.

Ljudi svakodnevno prilikom kretanja prolaze kroz polja štetnih zračenja ali ukoliko se previše ne zadržavaju na takvim mjestima to zračenje ne ostavlja veće posljedice na organizam. Opasnost prijeti ukoliko se na takvim mjestima zadržavamo po par sati svakog dana. Najveću pažnju trebamo usmjeriti na mjesto gdje spavamo. Vodeni tokovi i energetski čvorovi na mjestu ležaja prije ili kasnije dovode do zdravstvenih problema –  organizam slabi, postaje osjetljiv na razne bolesti, a može doći i do kancerogenih oboljenja.

Napravite jedan mali test spavanja da biste provjerili da li spavate na mjestu štetnih zračenja:

 • ne možete zaspati
 • često se budite noću
 • u snu teško dišete, gušite se
 • budite se s glavoboljama, migrenama
 • sanjate loše snove
 • ujutro ste umorniji nego kad ste legli, danju ste stalno umorni
 • bez posebnog razloga ste nervozni, nemirni, razdražljivi, depresivni
 • imate grčeve u nogama, ili otečene noge
 • imate nepravilan rad srca, lošu cirkulaciju ili visok pritisak
 • imate reumatska oboljenja
 • brzo zaboravljate, teže pamtite, slaba vam je koncentracija
 • imate slab imunitet, česte upale ili alergije

Ukoliko primjetite gore pomenute simptome velika je verovatnoća da se vaš krevet nalazi u polju zračenja podzemnih voda.

Hartmanov čvor zrači 20×20 cm, i može biti patogen ako je neki važan organ duže izložen tom zračenju .

Kerijev čvor zrači 50x50cm i vrlo nepovoljno djeluje na živce, ritam srca i disanja . Razlike između ta dva čvora su u frekvenciji titranja i širenju obzirom na zemljin pravac.

Pomoću radiestezie možemo točno odrediti mjesta i uzrok zračenja koja mogu štetno djelovati na naše zdravlje.Možemo otkriti; podzemne vode, tektonske pukotine, geomagnetne anomalije , poremećaj gravitacije, svemirska zračenja, tehnička zračenja, hartmanovu i kerijevu mrežu, radio aktivni plin radon i razna druga zračenja

Kao zaključak, dajemo preporuku da izbjegavate loša mjesta za stanovanje poput zgrada i kuća koje su na jakom toku podzemne vode, na tektonskoj pukotini, pokraj velike trafo stanice, ispod dalekovoda, pokraj jakih repetitora, radara, na naftnim poljima , na geomagnetne anomalijama itd.