Za male, skučene prostore uvijek vrijedi geslo ‘manje je više” , jer što manje detalja, naglašenih uzoraka i boja – tim bolje. Problem nastane za vrijeme praznika kada želimo ukrasiti dom dodajući nove detalje.
Ali, i u takvim situacijama postoje jako dobra rješenja…

NOVOGODIŠNJE DRVO

Njega se svakako ne bi trebali odreći, tim više što je njihova ponuda danas velika. U trendu su uski borovi različitih visina, kao i oni moderni koji se mogu staviti na zid. Zidni borovi doista zauzimaju minimalno mjesta i postoji niz sjajnih ideja kako oni mogu izgledati. Dobar dio njih možete sami izraditi. Isto tako, postoji sobno bilje koje bi moglo preuzeti ulogu prazničnog drveta.

IDEALNA MJESTA

Postojeći komadi namještaja – komode, police i pomoćni stolići su idealna mjesta na koje možemo staviti ne samo dekoracije nego i drvce. Naravno, ono manjih dimenzija. Pazite da njegovo uporište bude dovoljno stabilno kako bi spriječili rušenje. Stavljanje dekoracija i drvca na namješaj ne zauzima dodatni prostor, a sve ono što ste unijeli u njega bit će itekako primijećeno.

PLAFON – SUPER SAVEZNIK

Viseće dekoracije izvrsno su rješenje, naročito ako imate visoki plafon. U obzir dolaze ne samo sitni obješeni ukrasi, nego i lampice, vjenčići, grane i pravi aranžmani koje možete osmisliti na postojećem lusteru. Svoj mali stan ove godine obogatite dodatnom količinom lampica jer ih možete doista aranžirati u sve prostorije, a zauzet će minimalno prostora.

ČAROLIJA PROZORA I ZIDOVA

Pored plafona, komoda i stolića, prozori su idealna pozicija za dekoracije ne samo u malim stanovima. Ukrašavanje ovog dijela prostora stvara posebnu čaroliju koja prekrasno izgleda i izvana. Iskoristite prozorsku dasku za mini borove, figure, grane, lampice i girlande, ali se poigrajte i naljepnicama na staklu, obješenim vjenčićima i opet – lampicama. Naročito su efektne lampice koje ćete objesiti niz zavjese.

U malim stanovima za dekoracije je dobro koristiti i zidove na koje možete staviti drvca (naljepnice, fotografije, grančice ili bilo što će asocirati na oblik bora. Možete se poigrati i predmetima koje već imate u stanu, poput dekorativnih merdevina.

Izvor: https://indizajn.rtl.hr/