SVIJETLE BOJE ZA KUPATILO

Bijela boja može učiniti bilo koji prostor prividno većim, no to se posebno odnosi na kupatila. U njemu se nalazi jako puno elemenata koji mogu biti bijele boje – kada, umivaonik, ormarić… No bijeli zidovi i pločice čine kupaonicu prostranom i prozračnom.

Samo bijelo će djelovati pomalo monotono, pa možete razbiti kupaonicu nekom sekundarnom bojom ili čak nekakvim uzorkom. Čak i ako su Vaši zidovi i strop svijetle boje, tamni pod može poništiti njihov učinak – zato pažljivo s time.

Ukoliko niste fan bijele boje, možete koristiti neku drugu svijetlu boju koja će stvoriti sličan efekt. To može biti svijetla boja drveta, svijetla siva boja ili nešto slično tome.

STAKLENA VRATA ILI PREGRADA

 

Zavjese za tuširanje jedna su od većih grešaka koje je moguće napraviti u dizajnu kupaonice. Ne treba puno objašnjavati kako staklo čini kupatilo prostranim i otvorenim.

Ukoliko Vam nije ugodno biti u tuš kabini koja je prozirna, možete koristiti zatamnjeno ili zamućeno staklo kao pregradu.

Efekt neće biti jednak kao i obično staklo, no imati će bitan uticaj u usporedbi sa zavjesom.

OGLEDALO PRODUBLJUJE KUPATILO

Postavite ogledalo veće nego što ste početno planirali. S ogledalom ćete postići optički trik koji će kupatilo znatno povećati. Čak i ako imate 2 umivaonika, preporučujemo Vam jedno veliko ogledalo umjesto dva mala. Ogledalo spada pod osnovne komponente jer  reflektuje svjetlost koja ima veliki uticaj na dojam o veličini prostorije.

BITNOST SVJETLOSTI U KUPATILU

Važnost svjetla u prostoriji nepotrebno je objašnjavati. Loša svjetlost će malu prostoriju učiniti još manjom. Osim što pomoću svjetlosti dobivamo iluziju većeg prostora, dobra rasvjeta je bitna za našu svakodnevnu higijenu. Obavezno postavite nekoliko izvora svjetlosti te se potrudite postaviti rasvjetu kako bi maksimalno izbjegli sjene elemenata.

Oni koji imaju prozor u kupatilu, pravi su sretnici pošto nema boljeg izvora svjetla od prirodne svjetlosti.

PROSTOR ZA POHRANU

Trebate li zaista kompletan prostor ispod umivaonika? Lebdeći elementi čine kupaonicu elegantnijom, jednostavnijom te su odličan izbor kao prostor za pohranu. Veći komadi namještaja guše prostoriju, a tih nekoliko centimetara stvoriti će efekt da kupatilo ima znatno više prostora.

Odaberite samo primarne stvari koje su potrebne, a sve ostalo maknite kako bi omogućili i pojednostavili kretanje po kupaonici. Ako imate viseći ormar na zidu, maknite stvari s vrha jer Čisto kupatilo je veće kupatilo!

VISEĆA WC ŠOLJA

Ako je kupatilo poprilično male kvadrature, ovo je odličan trik da ga vizualno povećate. Viseća WC ŠOLJA otvara prostor ispod što daje oku više prostora i stvara iluziju većeg prostora.

Možda se Vaša vizija kupatila razlikuje od ove iz texta, ali kakva god vizija bila ovi trikovi će Vam pomoći da svoje kupatilo učinite većom, prostranijom i prozračnijom prostorijom

IZVOR: https://domzamene.com/