Izvor: http://nekretninebl.com/

Poslije nekoliko godina dosadi izgled pojedinih dijelova našeg doma ili smatramo da je to trebalo drugačije dekorisati. I onda se nađemo pred zidom koji se zove finansijske mogućnosti. Međutim, nisu uvijek potrebni veliki novci kako bismo unaprijedili izgled doma ili neki određeni prostor redekorisali. U sljedećih deset primjera pogledajte kako jeftino redokrisati svoj dom i unaprijediti njegov izgled.

  • Bilo da imate veliku ili malu kuhinju, staru ili novu, dodatne police su u uvijek potrebne. Ako nemate novca da zamijenite stare kuhinjske elemente uvijek ih možete zamijeniti interesantnim policama. Takođe, nove police možete postaviti u neiskorišten ugao ili na  prazan zid. Konačan izgled će vas prijatno iznenaditi.

 

  • Toplina poda od drveta je neuporediva sa drugim materijalima. Međutim, podovi s vremenom stare. Stari pod od parketa nije nimalo privlačan a glavni faktori su prašina, prljavština i frekventnost. Da biste vratili sjaj svom podu ispolirajte ga profesionalnim sredstvima. Drveni pod bi se trebao polirati bar jednom godišnje kako bi sačuvao svoj prvobitni izgled.

 

  • Za stvaranje prvog utiska kod gostiju hodnik ima veliku ulogu. Bez obzira kako izgleda ostatak vašeg doma ako je hodnik neuredan, takav će biti i ostatak vašeg stana u očima vaših gostiju. To je jednostavno stvar psihologije. Da biste to spriječili u hodnik postavite jednostavne viseće police, kabinete, čiviluke,… sve držite uredno složeno. Sve dekorišite jastucima i dušecima odgovarajuće boje i oblika.

 

  • Osvježite cijelu prostoriju promjenom boje zida i postavljanjem na njega nekoliko polica. Na police izložite slike i fotografije u zanimljivim ramovima koji prate cijeli stil. Umjesto visećih polica možete postaviti saćastu komodu koja je izuzetno jeftina a mnogostruko funkcionalna.

 

  • Osvježite spavaću sobu sa bojom, novom zavjesom i dekoracijama. Bazirajte se na dvije boje, u našem slučaju na sivu i bijelu.

 

  • Učinite svoj dom elegantnijim jednostavnim ukrasnim lajsnama od stiropora. Na ovaj način možete obogatiti: plafon, zidove, vrata, prozore i sl. Iznenadiće vas niska cijena ovih ukrasnih lajsni.

 

  • Svojim prozorima dajte novi izgled novim rimskim zavjesama koje možete i sami napraviti za jedan dan. Ovakve zavjese su funkcionalne i estetski neprikosnovene.

 

  • Svoju dnevnu rutinu započnite u kupatilu koje ćete osvježiti novim slojem boje. Ne zaboravite očistiti fuge a ako ih ne možete očisiti, prebojite ih. I bijele kupaonice mogu biti chic a novi izgled dajte im novim posudama za kupaonicu i novom tuš glavom a nekoliko funkcija.

 

  • Imate mnogo filmova ili muzičkih CD-ova? Zašto ih ne biste katalogizovali i poredali na zanimljiv a opet organizovan način. Baš kao i biblioteka i ovaj media oramr biće ukras vašeg doma.

 

  • Od stare vitrine napravite ormar za vino. Svako ima neku vitrinu za koju smatra da samo smeta i zauzima prostor. Osvježite je novim slojem boje i u nju izložite vina kao i popratni pribor, kao što su: čaše, časopisi o vinu, upotrijebljene čepove, komplete vadičepa itd.