Da li ste spremni za svoje nove podstanare i da li znate kako urediti stan koji ostavlja bez daha ?

Znamo da morate ostaviti ubitačan prvi utisak kako bi imali što veću potražnju, a time i prihode. Pa kako to postići? Kako urediti stan?

20163_cols07a_01_PH132734

Odaberite kvalitetan, izdržljiv namještaj

Podstanarstvo je za neke stil života, pa tako žele dom, a ne samo privremeni najam prostora. Ljudi očekuju kvalitetu, udobnost i jednostavnost.

Odaberite komade koji su udobni, moderni i jednostavni za održavanje. Stanodavci često biraju kožne fotelje zbog izdržljivosti, ali bolji je odabir tkanina. Svijetlo siva, tupe ili crna su danas vrlo popularne te veoma pametan izbor.

amazing-simple-bedroom-inside-bedroom

Ne stvarajte nepotreban haos

Ne gomilajte stvari, ostavite prostora za sitnice i lične predmete koje podstanari nose sa sobom. Prostor bi trebao odisati urednošću, čistoćom i jednostavnošću.

Uredite krevet

Prema riječima stručnjaka, najpopularniji izbor najma nekretnine imaju stanovi sa dvije spavaće sobe. Nije bitan broj spavaćih soba, ako nijedna od navedenih nije spavaća soba u pravom smislu riječi. To znači da ima udoban krevet, madrac, jastuke i posteljinu.

Okrečite zidove

Za male prostore najbolji je izbor bijela boja, ne samo zato što u kombinaciji sa svijetlim podom (čak i drvenim i cementnim) vizualno povećava prostor, već upravo zato što je idealna podloga za sve komade namještaja i ukrasa.

Za one koji ne žele tako klasičan odabir, odaberite svjetlije boje (npr. siva)  ili  obojite jedan zid u neku drugu boju.

a-modern-scandinavian-inspired-apartment-with-ingenius-features

Klasično kupatilo i kuhinja

Stručnjaci savjetuju da ako već trošite novac, potrošite ih pametno na stvari kao što su nadogradnja kuhinje ili kupatila. Tu se ne podrazumijeva demoliranje cijele prostorije nego nadogradnja u kvaliteti.

Miris može imati veliki uticaj na odluku stanara, stoga ne dozvolite da ta sitnica bude presudna. Neka stan miriši onako kako i izgleda, a to bi trebalo biti čisto, prozračno i ugodno.

Izvor članka domzamene.com